Політико-ідеологічний спектр сучасних політичних партій Донецької та Луганської областей.

Автор(и)

  • M. Prymush Донецький національний університет імені Василя Стуса

Ключові слова:

політична партія, об’єднання громадян, політична система, політичний процес, політичні вибори

Анотація

Визначено напрями та вектори політичного розвитку сучасних політичних партій України, які орієнтуються на електорат Сходу країни. З’ясовано, що в умовах ідеологічного вакууму та слабкої інституціональної бази партій простежується подальша атомізації та посилення регіональних політичних течій. В умовах Донецької та Луганської областей унаслідок військової агресії простежується подальше поглиблення партійної кризи та апатії.

Біографія автора

M. Prymush, Донецький національний університет імені Василя Стуса

д-р політ. наук

Посилання

Эль Мюрид Куклы и кукловоды украинской катастрофы. Технологии госпереворота, Москва, 2016. 280 с.

Закон України «Про звернення громадян». URL : http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/2460-12

Олена Рощенко Українці не бачать нових лідерів і не довіряють старим. Рейтинг URL : https://www.pravda.com.ua/news/2018/01/23/7169282/

Український донецький куркуль. URL : https://www.agro.dn.gov.ua/ukrayinskijdonetskij-kurkul/

Колодій А. Український регіоналізм як стан культурно-політичної поляризованості. АГОРА. – Україна – регіональний вимір. Київ : Стилос, 2016. Вип. 6. С. 78.

Рябчук М. Дві України: реальні межі, віртуальні війни / Рябчук М. — Київ: Критика, 2009. — С. 20,21

Колодій А. Позачергові президентські й парламентські вибори 2014 року в Україні: особливості та наслідки. URL : http://political-studies.com/?p=1263

Ворона П. Місцеве самоврядування і політичні партії в Україні. Харків; Магістр, 2008. 165с.

Осадчук І. Теоретико-методологічні параметри і підходи до типологізації партійних систем та емпірично-порівняльні результати їх верифікації на прикладі України (1990–2016). Політичні партії і вибори: українські та світові практики; збірник статей і тез за результатом наукової конференції «Політичні партії і вибори: українські та світові практики (Пам`яті Юрія Романовича Шведа) від 8 жовтня 2016 року / за загальною редакцією А. Романюка. Львів; 2017. С. 149–198.

Лебедюк В. Конфігурація партійної системи України: низхідні та висхідні тенденції. Сучасна українська політика: збірник наукових праць. Київ: Видавництво «Центр соціальних комунікацій», 2013. Випуск 28. С. 60–69, 157–169.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Секція 1. Економічні, психологічні та політичні виміри суспільного розвитку в ХХІ столітті